Hoi! Ik ben Sofie, een 29 jarige illustrator, wonende in Waalre. Al toen ik klein was hield ik van tekenen en dingen in elkaar knutselen. Zelfs iets maken, dat wilde ik altijd het liefst. Een paar jaar geleden heb ik mijn eigen bedrijfje opgericht; One Color Rainbow. Dit is de verzamelnaam voor al het werk dat ik in de afgelopen vijf jaar heb gemaakt.

De naam One Color Rainbow is ontstaan toen ik had besloten een winkeltje te openen op Etsy. In dit winkeltje wilde ik T-shirts en tassen gaan verkopen die bedrukt zijn met mijn illustraties. Dit drukwerk deed ik (en doe ik nog steeds) helemaal zelf, middels zeefdruktechniek. Voor mij omvatte de naam One Color Rainbow veel aspecten uit mijn werk: een scala aan lijnen, vormen, details en texturen, die samen een soort eenkleurige regenboog vormen.

Inmiddels is mijn winkeltje uitgebreid, niet alleen qua kleur, maar ook qua producten. Ik heb in de tussentijd nog veel meer tekeningen en patronen gemaakt, en ben mijn vaardigheden in zeefdruk verder gaan ontwikkelen. Naast textiel heb ik mijn werk ook op papier en hout afgedrukt, en ben ik aspecten uit mijn illustraties gaan verwerken in schilderijen en handbeschilderde items, zoals mijn kleine collectie theedozen.

Mijn handgemaakte producten zijn te zien op deze website. Wil je graag een van deze producten kopen? Ga voor het aanbod naar mijn winkeltje op Etsy!